dimarts, 30 de desembre del 2014

Avenc de Sant Jaume de la Mata (1)


El dijous 18.12.2014 tornem de nou al ParcNatural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac per visitar una de les seves cavitats conglomeràtiques prou conegudes. En aquesta ocasió som 15 del grupet de l'Espeleodijous: Montse Amorós, J.Carmelo Blanco, Dolors Boter, Manuel Cano, Pere Cantons, Benjamí Grañena, José Hidalgo, Jaume Julià, Xavier Martínez, Lluïsa Mengual, Jordi Perera, Toni Robert, Josu Riezu, Antoni Torra, i “Víctor”.


Des de l'aparcament del Coll d'Estenalles hi ha diversos camins que s’enfilen cap a la casa de la Mata, nosaltres avancem pel camí que porta a la roca de la Falconera. Passem per la bassa de la Mata, i  seguim el camí deixant a l'esquerra unes feixes, remuntem gairebé sense camí primer entre esbarzers, seguidament entre clapes de roca nua fins un petit alzinar, on trobem la boca de la cavitat senyalitzada amb un cartell i protegida per una barana metàl·lica.

És una cavitat prou modesta amb 42 m de fondària i 70 m de recorregut segons la topografia dels companys del SIS de Terrassa (1981)

Dades atmosfèriques
Les mesures en la saleta final son: O2  17,2 i temperatura 14,2

Fauna actual i flora

Restes ossis

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.