dissabte, 24 de maig del 2014

Cova de Vallmajor (2)

... segueix de l'apunt d'ahir...

La boca de3x5m, amb restes d’una antiga reixa, avui destrossada, ens condueix a les galeries rampa, condicionades pel cabussament de l’estratificació, que constitueixen la tònica de la cavitat. 
La variable inclinació i el recobriment fangós fa que sigui convenient ajudar-se instal·lant una corda., tot i que en els punts més crítics hi ha cintes que faciliten el pas. Al fons del conducte d’entrada continuem per les galeries de l’esquerra que després de diversos passos arribem a una bassa característica. 
Darrera d’aquest gorg és desenvolupa un pou de 15m també amb forta inclinació pel que cal utilitzar material de verticals. Al seu fons trobem el major espai de la cavitat és una sala amb diferents barreres estalagmítiques que la parteixen creant petites espais i conductes diversos. Per un d’ells podem anar baixant fins el punt de major fondaria als -67m. Segons la darerra topografia el recorregut total és de 395m.

... segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.