dilluns, 7 d’abril del 2014

Coves d’en Carner

La recerca dels avencs de la Muntada
Dijous passat (03.02.2014) amb perspectives meteorològiques de pluja intensa vam intentar la visita als avencs de la Muntada en terme de Sant Llorenç Savall. Però no ho vam aconseguir, el cert que cap de nosaltres hi aviem estat per aquest indret, i també que el temps no acompanyava, fins els “forestals” del Parc ens advertien tot i que la pluja encara era suau, ens pronosticaven que agafaríem una important mullena... 
Intents enregistrats en el GPS d'en Jordi Perera
En realitat el problema va ser que no vam encertar l’itinerari adequat, tots els camins finalitzaven en unes embardissades imponents, o bé s’allunyaven excessivament de les coordenades disponibles que ens els situaven prop del turó de Roca Mur (la Maquina del Tren). Després d’unes hores de recerca infructuosa, vam claudicar i acceptarem com a alternativa de fugida, visitar les Coves d’en Carner, situades a peu de carretera i molt a prop d’on ens trobàvem.  En el grup d’aquest dijous hi érem: Antoni Torra, Dolors Boter, Jaume Julià, Jordi Perera, José Hidalgo, Toni Robert, Úrsula Garrido i “Víctor”.

Les coves d’en Carner
Aquestes menudes cavitats situades en el contacte dels conglomerats eocens amb un estrat margós/sorrenc que en principi serien originades per l’erosió diferencial habitual de peu de cingle.  
Cal destacar però, que la del seu extrem meridional, que s’endinsa 23 m, recull suficients infiltracions, per contenir permanentment una bassa d’uns 9 m de longitud per gairebé 2 d’ample i una fondària creixent que pot arribar fins a prop d’un metre. Aquest nivell de base local per intercalació impermeable pot fer que la cavitat en alguna època de fortes i continuades pluges hagi actuat com a surgència produint una petita cascada que es precipita sobre la carretera. 

 Fitxa de les cavitats extreta del "Catalogo Espeleologico de la Provincia de Barcelona" (1974).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.