dimecres, 19 de març del 2014

Fotografiant l'avenc del Boix (3)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Estructura
Des d’un punt de vista morfoestructural l’avenc del Boix és un cas força interessant i poc freqüent en el massís de Garraf, tot i que amb una vista preliminar tant sols podem apuntar alguns detalls, esperem que amb una anàlisi més aprofundida es puguin definir amb precisió. D’entrada veiem que el desenvolupament dels successius recintes estan condicionats per una estructura de capbussament d’uns 30/35 graus que se subdivideix per l’acció dels recobriments estalagmítics que alhora oculta un procés clàstic anterior.

La funció de la fracturació sembla tenir un paper secundari. Son freqüents els recobriments parietals vermellosos que indiquen un procés de generació en climes més càlids. En els punts encara lliures d'aquest abundant procés litogenètic que caracteritza la cavitat, trobem nombroses mostres del primitiu procés de dissolució-corrosió fins i tot amb algun exemple de flux ascendent. 


Restes 
Despulles d'un rossegador (i concrecions trencades)
Darrera aquesta "cortina" de concrecions és localitzen restes ossis en procés d'estudi

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.