dimecres, 24 de juliol del 2013

Les coves de la Torre Negra

El 18.07.2013, vam anar de visita als territoris de l'Agustí, convalescent d'una intervenció al genoll, a Sant Cugat del Vallès. Érem vuit amics del grup d’aquest dijous: Agustí M., Dolors B., José H., Jaume J., Jordi C., Jordi P., Toni R. i “”Víctor”. Volíem conèixer aquestes petites cavitats situades segons veiem al mapa geològic en enderrocs de pendent, fàcies proximals de ventalls al·luvials del Plistocè. Externament és un relleu conglomeratic suau, la composició amb còdols irregularment arrodonits de pissarra, quars, gres, calcaries, etc. i una cementació desigual, totalment recoberta per l’alteració superficial i una notable vegetació, només ens mostra el seu aspecte rocós on s’han practicat algunes excavacions de petites pedreres.  

La Cova Neolítica UTM ED50 X424725 Y4590400 alt. 173m
Primerament ens vam dirigir a la denominada Cova de la Torre Negra, senyalitzada localment com a cova Neolítica. Situada just a sobre d’una pedrera està protegida per una tapadora de tancament, però sense cap cadenat, de manera que simplement aixecant-la podem introduir-nos sense dificultat. S’inicia amb un ressalt de prop de tres metres fàcilment superable per les preses i petites cornises que ens ofereix. Tot i que el primer tram de galeria és recorre amb comoditat, aviat apareixen les estretors. El recorregut total és de 76m i un desnivell de 7m. 

La Cova Penjada UTM ED50 X424719 Y4590395 alt. 168m
Per accedir a aquesta petita cavitat que amb justícia podriem qualificar de gatonera, cal despenjar-se uns cinc metres pel cingle que constitueix el front de la pedrera abandonada. 

La Cova Petita
Situada en un relleu proper, no la vam visitar i segons sembla s’ha convertit en un cau de deixalles força antihigièniques. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.