dijous, 19 de juliol del 2012

Devetashka Cave i els Mercenaris 2


La cova búlgara de Devetashka amb els seus 2.442 metres de recorregut  és un dels hàbitats naturals més importants de ratpenats d'Europa, amb milers de ratpenats que inclouen 13 espècies en perill.


El permís atorgat per a la filmació d’unes seqüencies de Expandables 2 feien perillar aquestes les colònies de ratpenats, ja que precisament en aquella època s'estaven preparant pel seu somni hivernal i qualsevulla pertorbacions  podia resultar de conseqüències fatals. Malauradament a pesar de les protestes, la filmació es realitzà i ara els científics ens informen de la mortaldat provocada.


A finals de desembre, Nikolai Simov, un zoòleg Búlgar del Center for Bat Studies and Protection at the Bulgarian Academy of Sciences, va informar que la població de ratpenats a la cova Devetashka s'ha reduït a 1 / 4, després del rodatge de la pel·lícula .

"El tiroteig danya l'hàbitat de ratpenats - amb la col ·locació d’estructures, la tala de la vegetació, així com les alteracions per la presència d'un gran nombre de persones i el soroll que fan", va dir Simov, assenyalant el control especial dut  a terme després de la sessió va mostrar que en l'actualitat hi ha uns 8.000 ratpenats en la cavitat, mentre que l'any passat van ser 30 000.





"El que és encara més alarmant per a nosaltres és que les normes legals no van ser respectades. La inspecció regional del medi ambient no té autoritat per donar un permís per filmar en aquesta àrea protegida", va explicar l'expert.



Mercenaris 2 / Expendables, de la que desconeixem el títol per les pantalles locals, té prevista la seva estrena per l’agost d’aquest 2012, amb un repartiment que inclou els més coneguts actors d’acció.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.