dimecres, 13 de juny del 2012

L’illa de les glaceres de marbre

Luc Henri Fage ens fa arribar la noticia de la propera publicació d’un bell llibre de unes 170 pàgines en format 24x32 que apareixerà en dues versions (Francesa i Xilena) de les expedicions de l’Associació Centre Terre a l’illa Madre de Dios. Encara tenim la possibilitat d’adquiri-lo amb una reducció del preu en pre-publicació, dirigint-vos a la pàgina web que enllacem tot seguit, on trobareu una previsualització de diverses pàgines i el formulari per fer la comanda.


En aquest post inserim algunes imatges seleccionades i una traducció catalana del text de presentació..

De 1995 a 2010, l’associacio Centre Terre ha dut a terme sis expedicions geogràfiques importants i espeleologia a les illes de pedra calcària de l'extrem sud de Xile (Patagònia arxipèlag). Algunes d'aquestes expedicions han obtingut el patrocini oficial del President de la República Francesa o el Govern de Xile, i les recompenses d'un prestigiós Premi Rolex a la Iniciativa i l'assistència del Comitè d’Expedicions a través de la National Geographic Society.

Durant més d'un any, Centre Terre prepara la publicació d'un bell llibre dels quinze anys d'expedicions, sota un clima implacable, on els equips internacionals, integrats pels espeleòlegs i científics, tots apassionats, van  explorar entre descobriments i sorpreses  les illes de pedra calcària de Diego d'Almagro i de Madre de Dios.
Descobriments geogràfics, espeleològics, geològics, hidrològics, marins, botànics o arqueològics va portar al govern de Xile a classificar com una reserva natural a Madre de Dios, una illa on la riquesa i diversitat es va mantenir totalment desconeguda fins aleshores.
El llibre es basa en un text de Georges Marbach, de l’ escrit dels quaderns de bitàcola dels exploradors, enriquit amb les experiències a tota pàgina de testimonis explicades pels seus protagonistes. Finalment, uns enquadrats una mica més tècnics per fer arribar al públic general els descobriments científics més importants.

Aquest bell llibre està profusament il·lustrat amb fotografies espectaculars, elegides entre desenes de milers de fotografies preses pels membres de les successives expedicions i els seus fotògrafs.






Una gran audiència ha estat capaç de seguir aquestes expedicions, amb motiu de les publicacions de prestigi a la revista National Geographic, Terre Sauvage, Grands Reportatges i també en molts programes de ràdio i televisió, tant en francès com en español i dos documentals distribuïts per tot el mon i multipremiats en festivals d’aventura .

Però li faltava un llibre per traçar aquestes epopeies. Combinant una alta qualitat  literària i gràfica, el llibre serà publicat en forma conjunta a França i Xile. Com que nomès podem protegir bé el que coneixem bé, és responsabilitat de Centre Terre d'ajudar a preservar aquest patrimoni natural, cultural i fins i tot humà, d'importància mundial.

Recordem que, entre altres troballes, el descobriment de restes arqueològiques atributs als indígenes kawésqar ha aconseguit un reconeixement per la UNESCO d’aquest poble en perill d’extinció.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.