dijous, 6 d’octubre del 2011

Naica, de nou a la cova dels cristalls


D’aquesta fantàstica cavitat ja hem tingut ocasió de parlar-ne en nombroses ocasions. Avui reprenem el tema per oferir-vos un nou i esplèndid documental de 50 minuts emès recentment (20.09.2011) per la televisió francesa DocuFrance5, que hem rebut de buggeeXp per la seva difussió: 

"A Naica, al nord de Mèxic, els miners van descobrir l'any 2000, la famosa cova dels cristalls. El 2008, l'exploració ha proporcionat una visió d'una esquerda que pot donar lloc a una altra cavitat

Un nou equip d'exploradors i els científics volen confirmar aquesta hipòtesi. Però les condicions són extremes: un home no pot sobreviure més de 30 minuts dins de les cavitats, fins i tot amb equip especial.

Amb més de 45 graus i una humitat del 95%, l'aire és sufocant. A pocs quilòmetres de distància, un altre equip està explorant un pou excavat per airejar una mina de carbó.

L’exploració ha identificat, a través d'una càmera, més cristalls gegants. Mentre que es desenvolupa una investigació dels organismes microscòpics en els vidres, els exploradors es dirigeixen a descobrir noves cavitats ..."


Noticies anteriors de Naica a l’Espeleobloc:

http://espeleobloc.blogspot.com/2007/08/cristalls-gegants-de-selenita.html
http://espeleobloc.blogspot.com/2008/08/els-cristalls-de-naica.html
http://espeleobloc.blogspot.com/2009/09/cristalls-gegants.html
http://espeleobloc.blogspot.com/2010/10/retorn-les-coves-dels-cristalls.html
http://espeleobloc.blogspot.com/2010/05/naica-els-cristalls-mes-grans-del-mon.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.