dilluns, 15 de març del 2010

Videos de la geoda de Naica

Les extraordinàries cristal•litzacions trobades en l’explotació minera mexicana de Naica, es la descoberta mineralògica mes fantàstica estudiada els darrers anys.

Sabent que té un futur incert, ja que podria inundar-se si es paralitza l’exploració minera, no es estrany que dia a dia apareixen articles en revistes especialitzades i de tota mena, també en multitud de pàgines web, com si volguéssim entre tots preservar aquesta meravella fixant en fotos i vídeos la bellesa d’aquesta geoda gegant.

A l’Espeleobloc li hem dedicat diversos posts que relacionem a la fi d’aquesta nota. També us recomano el lloc mexicà que trobareu en aquesta adreça.

Un episodi mes, però amb un segell de qualitat, és la constatació de que la cadena francesa Arte emetia un documental titulat Naica la cova dels cristalls gegants. Vaig apressar-me a cercar un enllaç a la filmació.

Un cop trobada aquí descobreix-ho que, malauradament, un missatge contundent ens informa que no hi ha drets de visualització pel nostre país.

Només ens deixen veure la presentació d’aquest prometedor documental:




Frustrant; però en aquest vegada, no m`he conformat, abans al contrari ha estat un estímul per trobar-hi alternatives. Vaig recordar que Madrid Scientific Films (de Javier Trueba) hi havia fet la seva filmació, de la que igualment, només he trobat disponible aquest tràiler:



Segur que d’altres també han fet els seus documentals sobre aquest espectacular fenomen, ara mateix recordem el de l’equip de l’Associació Geogràfica La Venta, però en cap de les seves webs he trobat aquest rodatges.

Finalment, he tingut sort... localitzant aquest interessant reportatge de Discovery Channel de 45 minuts de durada que us presento fragmentat en tres parts per una major fluïdesa en la seva reproducció.

El secrets de la Cova dels Cristalls










Articles anteriors sobre aquests cristalls a Espeleobloc:
Cristalls Gegants de Selenita 26 ago. 2007
Els cristalls de naica 24 ago. 2008
Les Coves de Naica 16 nov. 2008
Cristalls gegants 25 sep. 2009


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.