diumenge, 2 d’octubre del 2011

EuroSpeleoForum Marbella 2011 (6)


Conferencies

En el CD lliurat als congressistes apareix un document en pdf de 519 pàgines que recull una bona part de les intervencions.

A continuació trobareu una mostra, que he procurat que sigui representativa, de les diferents ponències i presentacions que vàrem tenir ocasió de presenciar.


Conferencia inaugural

Incialment presentada com Cuevas de Europa, la intervenció d’en J.J. Durán Valsero
Realment és dedicà amb el títol d’Espeleologia i Ciència, a fer un interessant i condensat repàs de la contribució dels espeleòlegs al coneixement de les ciències del carst, amb especial referència a les investigacions mes recents.


Dona i Espeleologia

Aquesta fou la primera jornada europea. La infatigable Loreto Wallace ens presentà un documental sobre la participació de la dona en els inicis de l’exploració espeológica.




Pozo Azul 2011

En Rick Stanton ens presentà, en una successió dinàmica,  els darrers progressos en l’exploració del Pozo Azul, intercalant imatges estàtiques i vídeos, que ens mostren amb una aparent senzillesa el que tots sabem que constitueix una de les exploracions subaquàtiques més difícils que es duen a terme actualment.






Dibuix amb Auriga

El canadenc Luc Le Blanc ens presentà els darrers desenvolupaments del seu programa de topografia amb palm. En aquesta ocasió, entre d’altres novetats, destaquem que ens permet dibuixar en la pròpia cavitat la forma de les parets, tot associant-la a un tram concret de poligonal, de manera que si cal readaptar un bucle, automàticament redibuixarà amb la proporció deguda tant poligonal com les parets.





La Cova de l’Aigua. Un repte col·lectiu

A la sala blava s’anaven projectant els materials presentats al Vídeo Club EuroSpeleo, la major part fora de competició ja els coneixíem d’anteriors certàmens. Un dels que ens causa més bona impressió, tot i que no el vam poder veure en la seva integritat, fou el de la Cova de l’Aigua del carst de Sorbas (52minuts de durada). Per sort vam poder adquirir la versió en DVD en l’estand de l’Espeleo Club Almeria. Ara ens assabentem que fou aquest vídeo el que obtingué el màxim guardó del concurs.

Seguidament trobareu uns fragments dels materials de llançament:


.

.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.