dilluns, 3 d’octubre del 2011

Bòfia de Port del Comte


El dijous 29-09-2011 visitarem aquesta coneguda cavitat de -30m de fondària, situada al massís del Port del Comte al Solsonès. L’equip en aquesta ocasió era constituït per: Dolors, Josep, Miquel, Pere, Ricard, Tere i “Víctor”.

 

La gran boca de 20x6 m està “protegida per un encerclament de senyalització, per tal d’evitar que algú s’hi precipiti involuntàriament, preocupació justificada, ja que es troba en el bell mig d’un domini esquiable i molt propera a les pistes.


Al fons del pou ens trobem amb una sala de 40x17 m amb el seu sol ocupat per una barreja d’excrements de gralla i grans troncs que s’han anat precipitant i emmascaren els productes clàstics resultants de l’ensorrament de la volta. La gran lluminositat procedent de la boca, fa que s’hagi desenvolupat una gran quantitat de molses que entapissen de verdor aquest espai subterrani.

Com podreu constatar en aquest dia no hi havia cap resta de la neu que en èpoques més favorables a l'acumulació constituí un dels atractius de la davallada per tal d'extreure'ns tot aprofitant la seva funció característica de pou de glaç.

Recollida de fauna i obtenció de fotografies han estat els resultats de la jornada, a part de la satisfacció de participar en aquestes activitats suaus del grupet d’espeleòlegs, (heterogeni, veterà, obert i multientitats) "dels dijous".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.