diumenge, 17 de juliol del 2011

L' Avenc dels Vinyals.


L'amic Enric Porcel ens fa arribar aquesta troballa, inèdita en principi, tot i que per la seva situació és possible que ja hagi estat visitada amb anterioritat. En tot cas no coneixem cap publicació anterior d'aquest modest avenc, motiu per el que el donarem com a nova cavitat al Massís del Garraf.

Trobat per l'infatigable company Josep Cuenca en una de les habituals sortides de prospecció, es decideix de batejar l'avenc amb el nom d'Avenc dels Vinyals, per trobar-se proper a l'anomenat Pla dels Vinyals.


 L'avenc el trobem situat a la capçalera del Fondo de La Pleta, al seu vessant esquerre segons baixem, i per sobre del nivell de l'Avenc de La Pleta. Tot seguit inserim en format scribd la fitxa de la cavitat:

AVENC dels VINYALS

A continuació podeu veure la topografia i unes imatges obtingudes des de la boca de l'avenc:

L'avenc amagat entre la vegetació.
En Joan Sebastià accedint a l'avenc.
L'Enric Porcel a la base del pou -3,50

Des d'aqui animem a l'amic Cuenca per tal que continui amb la seva tasca prospectora, que de tant en tant dona els seus fruits.

4 comentaris:

  1. Lo único que no me cuadra mucho según el plano representativo es que entre el Avenc de la Pleta y el de les Serps se encuentra el Avenc de Morgan i Comas y no el de la "Tartera", o en todo caso el Avenc Morgan i Comas no se encuentra por debajo de el Avenc de les Serps.

    ResponElimina
  2. Efectivament, no feu cas del text del plànol on esmenta els avencs que dius, ja que es extret de l'ICC i les han situat malament. Aquest plànol es únicament per situar l'avenc en questió.

    ResponElimina
  3. Referent a les errades dels noms de lloc a la topo de l'ICC, ho vaig denunciar personalment a l'ICC l'any 1998.
    Posteriorment a cada canvi de govern he escrit notes als consellers pertinents. M'han contestat mirant-se al llambrig i dient-me que la topo es modèlica...
    Com diu en Guardiola "Ni puto caso"

    Salut
    LLuis Muntan

    ResponElimina
  4. Respecte a aquest avenc, passejant amb l'Emili Sabate per aquells indrets vam veure que algú hi havia treballat. Era al maig del 2004.
    Desconec qui va ser el descobridor i suposo que va fer la primera.
    No gaire lluny a 15 m. en direccio 282º n'hi havia un altre.
    Al no posar cap nom els vam batejar com avencs de la Pleta 2 i 3 respectivament.

    Salut
    Lluis Muntan

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.