dilluns, 18 de juliol del 2011

Expedició biospeleològica Marroc-2011

El darrer dissabte 16 de juliol, es va iniciar la 14ª expedició del Projecte de Biospeleologia ATLAS al Marroc, organitzada per l'Associació Catalana de Biospeleologia i membres de la SIE del C.E. Àliga. El retorn està previst dins la primera setmana d'agost.

Un total de quatre membres formaran part d'aquesta activitat; Tres sortiran de Catalunya i un quart que s'afegirà al Marroc. Els expedicionaris són:

-Floren Fadrique SIE-ACB (que com sempre hi aporta es seu cotxe tot-terreny)
-Pere Cantons -de la SIE-ACB
-Carles Fontgivell del Centre d´Estudis Riudomencs de Riudoms
-Ayoub Nehili de l'Association Marocaine de Spéléologie de Casablanca

Zones de treball:

-Taza, concretament els voltants del immens polje de la Daya Chiker, amb la intenció de poder recollir fauna d'una serie de cavitats properes. (Friouato, Ghar Chiker, Kef Isoura, Ghar Bied, etc)

-Aït Mhammed, lloc d'on és necessari capturar diverses espècies de coleòpters cavernícoles pel projecte d'estudis genètics que s'està portant a terme des de ja fa varis anys

-Massís del Toubkal (4.167 m), el pic més alt del Marroc. A la zona deTizi N'Tacheddirt, una collada situada als 3.230 m d'alçada y també pels anàlisis de l'ADN es precisa la captura d'un coleòpter exterior: Trechus idriss, que habita en zones de neus quasi perpètues.

-Ait Skounda, en la regió d'El Ksiba. La zona ja havia estat visitada per nosaltres en una altre ocasió, però amb resultats negatius. Com sigui que l'enclau geogràfic és molt interessant per estar entremig d'altres llocs biològicament importants, es vol insistir en la recerca.

Amb els nostres millors desitjos perquè tinguin una bona activitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.