dimarts, 8 de març del 2011

La Cova d'Anes

El passat dijous 03.03.11 ens aplegarem el "grup dels Dijous" amb l'intenció de visitar la Cova d'Anes, a la Cerdanya. Fòrem cuatre espeleòlegs en aquesta ocasió, Dolors, Pere, "Víctor" i Josep (GIE, SIE, GEB).

Per arribar-hi haurem d'agafar la pista (asfaltada al principi) que surt tot just passar el restaurant  
La Muga a la dreta, i que veurem desprès de passar Bellver en direcció a La Seu d'Urgell. A uns 100mts aproximadament veurem una asserradora a la dreta i un revolt de 90º a l'esquerra, punt on comença el camí que ,en fort pendent, ens portarà fins a la cova. La cavitat es troba just a la divisòria dels termes municipals de Bellver de Cerdanya i Prullans, divisió que queda ben palesa a l'interior de la cova, on trobem una reixa de ferro que defineix el límit dels dos municipis.

Coneguda d'antic per la gent del pais, s'hi vàren trobar restes humanes i d'animals, i també alguna peça neolítica. Fòren Montoriol i Español els que l'any 1950 descobriren la nova galería que donaria pas al desenvolupament actual de la cova. Més tard, l'Emilio Reyes faria una de les seves "permanències".

Tot seguit us presentem un recull fotogràfic de la jornada.



La reixa que separa Prullans de Bellver...





4 comentaris:

  1. Increible....jo de gran vui ser un fotògraf com vosaltres!!!

    Subi

    ResponElimina
  2. Victor y Compañia. Formais un buen equipo, y las fotos, estupendas.
    Fèlix Alabart.

    ResponElimina
  3. En nuestro colegio, este año quieren que una de las actividades del viaje de estudios sea ir a esta cueva. Creo que es un riesgo muy grande, pues no tenemos experiencia en espelología y a finales de febrero el clima no acompaña a hacer esta actividad. Lo más grave es que los profesores piensan que así nos cansamos (para que no les demos la lata) y los padres no están informados de los riesgos de practicar esta actividad, más propia del verano.Si no cambian de idea creo que no iré al viaje de estudios.

    ResponElimina
  4. Quant em costaría convidar a 5perelles d'amics????

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.