dimecres, 9 de març del 2011

Cova Cuberes, noves galeries


Aquest passat dissabte 5 de Març, s'ha donat per enllestida la topografia de la continuació de l'escalada de l'Afluent de la Colada, inciada l'any 1985, any en que es deixà l'exploració a la cota +92m. Aquest afluent es seguí escalant ja fa un temps fins a un punt on ja no es viable la continuació donada la seva estretor, però aquest nou tram havia quedat pendent de topografiar.

Ha estat aquest dissabte quan els companys Josep Colomo (SIE), Francesc Subiranes (SIE) i Edu Mir (Club G8), han topografiat el tram que ells mateixos ja havien escalat fa temps.

L'Edu Mir dalt del primer tram ja escalat el 1985 de l'Afluent de la Colada
Afluent de la Colada

El nou tram escalat totalitza un desnivell de +36.65m que afegint-ho al desnivell escalat l'any 1985 situa la cota final de l'Afluent de la Colada a +128,65m des de l'entrada de la Cuberes, i a +67.60m des de l'inici de l'escalada. El desenvolupament nou topografiat enguany suma 53,55m.

Així mateix cal afegir al desenvolupament total de la cavitat unes galeries inèdites situades al final de la Fractura Perversa, topografiades el Juny de 2004, i que fins ara no havien estat incloses en el desenvolupament total de la cavitat, aquestes galeries sumen un recorregut de 73.6m

Així doncs a data de Març del 2011 el desenvolupament total de la Cova Cuberes es situa en els 13.513,15m, i el desnivell de la cavitat, després de finalitzar l'aixecament de la nova poligonal de l'Afluent de la Sala Gran, el passat 29 de Gener d'enguany, queda situat en 328m (-12m/+316m), vegeu nota publicada al blog de Freàtic 

Aquí sota hi trobareu un document amb la síntesi espeleomèrtrica actualitzada a 5 de Març del 2011:



Una altra tasca que s'ha dut a terme aquest mateix dissabte 5 de Març per part d'Hilari Moreno (ERE/Proteus), Josep Pastor (GEB) i Josep Guarro (SIE/Proteus/GEB), ha estat la revisió de l'Afluent de les Perles, aprofitant per aixecar una nova poligonal d'aquest tram per poder-la incloure al fitxer Survex, i així anar incorporant antigues galeries a la poligonal digitaliztada de la cavitat.

Les Perles, que donen nom a l'Afluent
Josep Guarro i Hilari Moreno (junior), Afluent de les Perles
L'Hilari sortint de l'estret meandre de l'Alfuent de les Perles
Remuntant el segon ressalt de 5m, Afluent de les Perles

El diumenge de bon matí, aprofitem per fer una passejada per la Serra de Lleràs a la recerca de noves cavitats.

Esmorzant abans de començar a caminar

Caminant per dalt de la Serra de Lleràs, entre el Camporan i el Pui de Lleràs
Des de dalt de la Serra de Lleràs, al fons les parets sud de la  Serra de Sant Gervàs i en darrer terme el Turbón nevat

2 comentaris:

  1. Molt bones aquestes tasques d'exploració i topografia!
    Endavant companys amb la gegantina feina de conèixer tot el sistema de la Cova Cuberes!

    Enric P.

    ResponElimina
  2. Molt bé companys,EXPLORAR O MORIR!! i ba...es??

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.