dimarts, 22 de març del 2011

Catàleg Espeleològic de Catalunya vol. 4 (2010)


Ens congratulem de l’aparició del quart volum d’aquest complert catàleg obra de la tasca documentalista d’en Jordi de Valles, i publicat per l’Espeleo Club de Gràcia i la Federació Catalana d’Espeleologia amb la col•laboració de diverses institucions.

Aquest llibre en format A4 i 400 pàgines, amb disseny i maquetació del propi autor, aplega les dades de l’Alt i Baix Empordà, el Gironès, Osona, el Pla de l’Estany i la Selva. Totalitzen 963 cavitats catalogades de les que 394 incorporen topografia.

Des de l’òptica estrictament espeleològica catalana, només Osona presenta grans cavitats (Serrat del Vent, Bora Fosca) però tot i abundar les cavitats menors, també es cert que multitud de fenòmens tenen un destacat interès faunístic, prehistòric, morfològic, etc.





Fins ara en el conjunt dels quatre volums publicats hi apareixen catalogades 3.026 cavitats de les que 1.653 inclouen la seva topografia.


No hi ha dubte que aquesta obra i les seves referències bibliogràfiques ens permeten una bona valoració de la feina feta i constatar que el que encara ens hi manca es una tasca impressionant.

Volum a volum el catàleg va constituint una referència insubstituïble i alhora una orientació molt important pels estudiosos que hi trobaran múltiples suggeriments per a completar el treball iniciat pels predecessors.



Sabent de l’empenta i dedicació de l’autor, esperem que puguin anar apareixent els següents exemplars, només condicionats per l’arriscada operació econòmica que suposa avui en dia una edició en paper d'aquestes característiques.

Ens felicitem per la bona feina de l’amic Jordi i li agraïm la seva gentilesa per permetre reproduir alguna pàgina i el complert índex de cavitats d’aquest volum.


Per adquirir-ne exemplars ( preu:18 euros) dirigir-vos a l’editor:
Espeleo Club de Gràcia. Apartat de correus 9126 Barcelona 08080.
Pàgina web del ECG
Correu electrònic: info@ECGacia.com

2 comentaris:

  1. Les meues felicitacions pel nou volum del Catàleg d'en de Vallès, aixi com al seu equip col·laborador i com no, al seu editor l'Espeleo Club de Gràcia.
    Se poden veure en aquet llibre (el quart) importants novetats,tant en quantitat com en qualitat, noves fitxes i topografies. Es una obra magna, espill de l'espeleologia catalana.
    Ara hasta lo número 5!!

    ResponElimina
  2. És un magnífic documentalista, m'agradaria haver tingut un pare així. l'admiro per la feina que ha realitzat, i crec que no exegero al dir que és el millor llibre escrit desde la caputxeta bermella. I, per cert senyor anónim: de Valles sense accent!ç

    Firmat: Admirador secretissim n 1 woooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooow per en jordi! hip hip? Hurra hip hip? Hurra!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.