dijous, 30 de desembre del 2010

Espeleoíndex 1.000 cavitats!


Ja fa dos anys que anunciàvem l’aparició de l’Espeleoíndex, aquesta ambiciosa base de dades col•laborativa, accessible per Internet, que vol catalogar totes les cavitats catalanes, i posar-les lliurement, a disposició de tots els espeleòlegs.

Avui, celebrem que aquests antics companys, hagin arribat a documentar les 1.000 primeres cavitats.

Per tal de que pogueu valorar adequadament els continguts recopilats, ens permetem incloure en format scribd la fitxa generada per l’Espeleoíndex (43 pàgines) de la cova de major recorregut actual de Catalunya, la nostra estimada Cova Cuberes. Probablement és la fitxa més complerta del catàleg, inclou algunes dades inédites, tot i que falten les petites troballes d’aquests darrers anys, no hi ha dubte que sintetitza esplèndidament, i com mai s’havia fet fins ara, el que s’ha publicat sobre aquesta cavitat.





La feina que resta per fer és encara molta i fora bo millorar alguns aspectes (p.ex. l’accessibilitat pels que utilitzen el Internet Explorer), però el que ja s’ha fet fins ara és ja impressionant i alhora que els felicitem per la tasca feta, animen a tothom a col•laborar-hi.

Molt bona feina!

Per la nostra part els reiterem, que si a l’Espeleobloc apareix qualsevol dada o imatge que els pugui fer servei, tenen la nostre autorització explicita per a utilitzar-les.

1 comentari:

  1. Aquest projecte es magnífic . Mereix l’aprovació i col•laboració de tots els grups i espeleòlegs catalans.
    La fitxa del immens treball d’exploració documentació fet per la SIE a la Cova Cuberes així ho corrobora.
    L´espeleo Club Tortosa em publicat al nostre blog un avanç del Catàleg Espeleològic del Port . Es el nostre desig , que en un futur , puga ajudar a ampliar aquest espectacular treball.

    Carlos Martinez

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.