Tot i trobar-se en una etapa inicial, li augurem una esplèndida trajectòria i animem a tothom a col·laborar-hi activament.
De ben segur que hi coses a millorar, però confiem que aquesta iniciativa, en poc temps, constituirà una baula fonamental per la maduresa del sistema d’informació espeleològic de Catalunya.
Reproduïm a continuació unes línies de la presentació de l’obra i, les captures de pantalla, d’una fixa escollida a l’atzar entre el centenar de cavitats d’arrencada.
"EspeleoÍndex
És un projecte que des de fa temps veníem madurant en Josep Manuel Miñarro i en Francesc Rubinat , però per a dur a bon port aquest projecte, calia la col·laboració d'un informàtic i aquesta ens ha estat donada de forma desinteressada per en Victor Rubinat i Cabanas.
EspeleoÍndex està en fase de prova, de ben segur aquest no serà el seu aspecte definitiu, esperem que l’aportació de l’opinió dels espeleòlegs i usuaris del mateix ens ajudi a introduir millores i que en definitiva en sortim beneficiats tot el col·lectiu espeleològic català.
Recomanem als usuaris d’aquesta web que per veure-la correctament utilitzin els exploradors “Mozilla Firefox” o “Google Chrome”.
Perquè EspeleoÍndex?
Es podría dir que EspeleoÍndex vol ser un Catàleg Espeleològic de Catalunya, si més no aquesta sembla ser la seva finalitat, però això no es una publicació, sinó una base de dades on estaran indexades totes les cavitats de Catalunya, almenys aquest és el propòsit, una feina llarga i feixuga però esperem que amb la col·laboració dels interessats en aquesta temàtica contribueixin amb les seves aportacions a fornir el més àmpliament possible aquest projecte.
L’experiència adquirida al llarg dels anys de catalogació de fenòmens subterranis, evidencia que el sistema clàssic d’edició en paper, malgrat la seva important aportació, és subjecte a una desactualització gairebé immediata. Un catàleg és una eina viva que es mou constantment, sigui per noves aportacions o per modificacions de les cavitats ja conegudes. Malgrat les dificultats tècniques que comporta i les modificacions que s’hauran de fer amb el pas del temps, ens hem decidit pel sistema on line prenent exemple d’altres catàlegs que ja fa temps que corren per la xarxa.”
Sembla estrany de cop surtin dues iniciatives diferents per a fer un inventari de les cavitats de Catalunya. Per una banda el Catàleg Espeleològic de Catunya de Jordi de Valles (en paper) i per l’altra l’Espeleoíndex que ara es comenta.
ResponEliminaEs fan la competència l’un a l’altre? És evident que l’objectiu és el mateix per a les dues iniciatives. Diu la presentació de l’Espeleoíndex: “Es podría dir que EspeleoÍndex vol ser un Catàleg Espeleològic de Catalunya, si més no aquesta sembla ser la seva finalitat,...” però en realitat si que és un catàleg de cavitats.
Seria un bon moment per deixar de banda els egos personals i unir les dues iniciatives en una sola. No té sentit que en un col·lectiu tant petit com el de l’espeleologia dos equips diferents treballin en un mateix sentit.
És clar que cada un és lliure de fer el que cregui convenient, però la lògica ens indica que aquest no és el bon camí.
Molt encertat el comentari de "Anònim", per cert podries posar el nom, no?.
ResponEliminaCrec que som força gent del "mundillo", o una part important dels poquets que ens agrada aquest tema, que opina com tu.
Personalment me agrada molt el llibre que ha publicat en de Vallès i l'esforç titanic que esta fent al respecte, i per altre banda la idea ja experimentada al Pais Valencià de posar-ho a la xarxa a l'abast de tothom tambe es força bona, sobre tot si radera hio ha gent ja avesada a fer catalogacions com en Miñarro i en Rubinat.
Enric P.
Sense comentaris. A bon entenedor, sobren les paraules.
ResponEliminaJL Galdón
Bella iniziativa ;-)
ResponEliminak faiguin lo k volguin en semble perfecta cuanta mes informacio millor
ResponEliminaPero no estic per comprarlo
cordialment jordi coma
En Jordi Comas té la solució: quantes més coses facin els altres millor, sempre i quan treballin gratis per a mi.
ResponEliminaEl primer anònim.
Donde està la direction por el sitio? Buon Lavoro!
ResponEliminaL'adeça del bloc, apareix en els enllaços de l'Espeleobloc.
ResponEliminaÉs: http://www.espeleoindex.com/
Tampoc aixor yo puc fer una iniciativa y deixarla de forma desinteresada a vox populi y como dicen la dicha a cavallo regalao no le mires el dentao Pero de totes formes les dues iniciatives estan molt de be tot lo k sia feina feina es ...... es molt facil trovarli pegues pero tambe a vegades es molt dificil trovarhi solucions
ResponEliminacordialment jordi coma
sembla que aquesta iniciativa li toca els cullons a més d'un.
ResponEliminavaselina
Els anònims amaguen la cara de la foscor
ResponEliminaManel, una puntualització. Darrera del Llibre del De Valles també hi es la Fede, tot i que el seu editor principal es l'EC Gracia.
ResponEliminaJajajajajaja Manel pot ser tens raó i estic obsesionat, sort que ja en queda poc.
ResponEliminaA Castello temin un cataleg en el cual hi han mes de 5.000 cavitats. Es clar que duem desde la decada dels 60 catalogant cavitats. Espere que a Catalunya conseguiu un bon cataleng.
ResponEliminaABORE SI ARRIVEU A 20.000 VALENS !!!!!!!!!!!!!!!!
ResponElimina