divendres, 31 de desembre de 2010

La Cova de les Dones


Aquesta cavitat valenciana és l’objectiu del darrer llibre de l’amic Víctor Ferre Rico, que és alhora un bonic objecte per auto-regalar-nos en aquestes festes i també una invitació a la visita d’aquest entorn natural.

De nou unes esplèndides fotografies que al llarg de 40 pàgines ens van mostrant els paisatges subterranis d’aquest interessant conducte i en els darrers fulls, imatges d’altres cavitats situades en el mateix relleu tabular de la Mola de Cortes.

Agraïm al Víctor que ens hagi facilitat expressament les següents pàgines en format reduït per tal que us pugueu fer una idea de la qualitat de la publicació.Complements:

Descripció pel naturalista Antonio Cavanilles el 1795.El 1969 José Donat Zopo, del Grup Espeleològic Vilanova i Piera publica una monografia sobre la Cova de les Dones.
 Veieu la ressenya bibliogràfica al bloc d’en Paco Miret.

També podeu trobar referències en la pàgina de la Secció d’Espeleologia del Grup Il·licità de Muntanyisme, on manté una llista de cavitats valencianes en aquesta adreça, don us copio la fitxa de la que ells denominen Cueva Dones.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.