dilluns, 27 de desembre del 2010

Avenc de la Cuneta


El proppassat dijous 23.12.10 be sigui la proximitat de les festes o be l’amenaça de fortes pluges tinguerem nombroses baixes, finalment el grupet, reduït a la meitat del interessats inicialment, érem sols quatre: Dolors, Jordi, Josep i “Víctor” (GIE, GEB, SIE).

L’objectiu era anar de recerca bioespeleologica seguint la segona etapa del Projecte Troglocharinus a l’avenc de la Cuneta, també conegut com avenc del Catejat, en terme d’Olesa de Bonesvalls, Fondo del Molí.



Feia ja més de 37 anys que no hi havia estat, des de que el 17.07.73 hi vaig fer-hi la primera exploració i topografia. Es tracta d’una modesta, però força concrecionada cavitat vertical, que aleshores finalitzava als -29 m de fondària. Se’ns dubte que la immediata proximitat a la carretera ha facilitat que gent poc entenimentada hi hagi llençat tot tipus de deixalles, fins i tot una bicicleta. Tant es així que l’estret ressalt final de quatre metres resulta ara inaccessible.


En Jordi aconseguí capturar diversos exemplars del cèlebre troglocharinus destinats a l’estudi del ADN per esbrinar la seva filogenètica. També férem un petit reportatge fotogràfic i aprofito per fer un nou dibuixet que corregeix l’anterior topografia.


Com encara desponíem de temps lliure, van anar a re-localitzar l’avenc d’en Gori, també al terme d’Olesa de Bonesvalls, al Fondo de Matabous. Només va baixar el Josep i comprovà els treballs de desobstrucció dels "Dalton", però sense localitzar el seguent pou, que segons diuen, dona continuïtat a l’avenc.

Caldrà esperar a que aquests infatigables companys del GERS de Sant Pere de Ribes, finalitzin la seva feina i donin a conèixer els treballs realitzats.


Com a complement d’aquesta nota adjuntem en format scribd dos treballs publicats sobre aquestes cavitats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.