diumenge, 21 de març del 2010

La pedrera Berta. Un nou abocador?

En Pau Pérez de Pedro ha escrit un article pel diari El Punt -Barcelona-, que es va editar el passat 7 de març. El tema és sobre un projecte de reompliment de l'excavació de la Pedrera Berta amb escombraries.
Total: un altre Garraf en vistes? Sembla que no n'hem aprés res.

L’article es presenta en el seu format original, però per poder-ho llegir millor, també es presenta amb les columnes arranjades i més ampliades.


A més de la reproducció de l'article del diari, s'afegeixen diferents fotografies i reproduccions d'altres treballs sobre la pedrera-mina-avenc Berta.



L'entorn de Berta és un interessant complex espeleològic en que hi podem trobar des d'excavacions a l'aire lliure fins galeries excavades de mines i fins i tot, avencs naturals.



No cal fer més comentaris, només llegir l'article del Pau amb atenció.

2 comentaris:

  1. Com podem veure, els anys passen i tot continua igual: els depredadors de sempre ja estiguin al regim franquista, d'UCD, del PSC i ara del d'Iniciativa, van fent la seva que es destruir el terreitori a canvi de uns guanys materials.

    ResponElimina
  2. Be, els espeleolegs hem d'agraïr a Pau Pérez el seu interés per la conservació de les cavitats.
    Crec que ens haurien de organitzar al voltat del departament de Medi Ambient de la nostra Federació Catalana d'Espeleologia per a presionar al organismes adients, per evitar aquest atemptat ecológic. El problema es que no unicament tenim la Mina Berta, sino que perilla també (es inminent) la destrucció de la Cova de la Mosquera de Beuda per l'avenç del front de la pedrera de guixos. També tenim el extermini de la colonia de rat-penats de l'avenc de la cala de la Mora degut al tancament de la seva boca amb ciment per els propietaris de una urbanització propera.
    Hi ha massa agresions al Medi Subterrani, i aquesta desgraciadament es fan amb la complicitat de la Administració. Aquesta administració,que en el cas de la Mina Berta es la promotora directa de la seva futura destrucció i contaminació del important aqüifer. La Agència de Residus de Catalunya, la Entitat Metropolitana, els municipis i Medi Ambient de la Generalitat tenen un problema greu: El any vinent se acabara d'omplir l'abocador de la arguilera Elena i tancat el abocador del Garraf,i ja no saben on tirar les escombreries dels eco-parcs.

    Enric P.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.