dijous, 13 de novembre del 2008

13a Setmana de la Ciència a Catalunya

centra la seva temàtica en el planeta Terra


La 13a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’08) —del 14 al 23 de novembre— dedica la seva temàtica principal enguany al planeta Terra en el context de la celebració el 2008 de l’Any Internacional del Planeta Terra, que ha proclamat l’Assemblea General de Nacions Unides, d’acord amb la iniciativa promoguda per la
Unió Internacional de Ciències Geològiques (IUGS) i la UNESCO.

La Setmana de la Ciència, una iniciativa cultural ja clàssica en el nostre país, és un gran programa col•lectiu d’activitats de divulgació científica i tecnològica, coordinat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), que aposta de nou per un gran tema de fons com a fil conductor, tot i que sense excloure’n cap altre per aquest fet.

Es presenten arreu Catalunya, en 10 dies amb la ciència com a gran protagonista, centenars d’actes, entre conferències, taules rodones, cursos, tallers i jornades de portes obertes. La reflexió sobre la importància de sensibilitzar el públic sobre la necessitat del desenvolupament sostenible dels processos i recursos de la Terra; la prevenció, reducció i mitigació dels desastres naturals; i la creació de capacitat per a la gestió sostenible dels recursos seran alguns dels temes a debatre durant aquests dies.

Tot això i moltes altres qüestions, juntament amb diversificades propostes comunicadores procedents de totes les branques de la nostra recerca, conformen un any més el més complet esforç col•lectiu anual de divulgació cientificotecnològica a Catalunya. Novament, tornem a ser prop d’un centenar d’entitats del Sistema Català de Recerca i Innovació les que treballem en conjunt a la Setmana de la Ciència per una divulgació científica innovadora, dotada de fórmules originals de transmissió del coneixement properes al seu receptor: la societat. I dins de la societat, especialment la joventut, amb l’objectiu clar d’estimular i potenciar la vocació científica.

No es fàcil trobar-hi temes estrictament espeleològics però molts hi estan relacionats d’alguna manera; d’entrada, d’entre la gran quantitat d’actes, he seleccionat 10 dels que m’agradaria assistir-hi.

En tot cas, us cal entrar a la pàgina de selecció de les diferents activitats gratuïtes programades i consultar si cal fer reserva i altres dades complementaries.




1 comentari:

  1. botons si q actualiseu pronte ,en 20 minuts ya estan dos articles penjats.
    Saludos.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.