dijous, 17 d’abril del 2008

Espeleo 100...sent l'espeleo

L'Espeleo 100 ó Speleo 100 és una activitat peculiar i “no competitiva” segons idea original i organització de la Federació Catalana d'Espeleologia, amb l'objectiu de que els participants “coneguin el territori i el gran patrimoni espeleològic català”


És un repte, tal vegada un joc, per tal d'estimular la visita de cavitats distribuïdes per una bona part de les comarques catalanes. Els “concursants” cal que s'inscriguin i paguin uns 15 euros.

Reben a canvi una samarreta amb el logotip d'aquest desafiament, un diari de sortides en forma de quadern on anar-hi anotant les visites realitzades i un CD amb les fitxes i topografies de 150 cavitats.



L'interessat escull les cavitats que vol visitar i va anotant la seva data d'exploració. Cada cavitat suma de 1 a 4 punts segons criteris històrics, tècnics, dificultats d'accés i geològics. Hi haurà un procés registre per medi de la pàgina web de la FCE.
Finalment a l'aconseguir 100 punts d'acord amb les bases, rebrà un trofeu honorific...


Certament els temps estan canviant, competicions de cordes, registre d'esquerrencs, anotació dels espeleòlegs que acumulen punts, etc. abans dèiem que aquestes eren activitats minoritàries dels “metreros” i “virgas” (valientes y intrepidos rapeladores de grandes avencs).

Aquesta és la nova espele? El més sorprenent es que ara és la FCE la promotora!

Possiblement els dirigents de la Fede han fet els seus estudis de mercat, i això és el que creuen que cal promocionar.

Com diria en Raimon, nosaltres no som d'eixe mon.

3 comentaris:

  1. No fa gaire una persona ens va dir que feia espele i que havia estat a totes les cavitats del Garraf ... el mes curios es que no tenia ni ideia de que es la PSM, ni la Berger, ni Aranyonera, ni tan siquiera ninguna clàsica de Cantabria o els pirineus...això si, segur que en breu sera "esquerrero" o "centeneòleg".

    ResponElimina
  2. M'agrada la idea dels 100 cims de la FEEC i ja fa temps que pensava que aquest concepte es podria aplicar a l'espeleologia. No se, pot ser que alguns de vosaltres coneixeu prou be la vostra terra i no us aporta res però per mi com immigrant realment es una manera interessant de coneixer i descobrir Catalunya.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.