dijous, 25 d’octubre del 2007

Estació geodèsica subterrània


La Grotta Gigante, és una cavitat “turistica” excepcional, tant per les seves espectaculars dimensions, com per ser la seu d’un laboratori subterrani geodèsic amb un pèndol de 100 m de longitud que penja del sostre d’aquesta sala que constitueix la gran caverna.


El seguiment i manteniment de l’estació està garantit per l’Institut de geodèsia i geofísica del Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de Trieste (DST) i ha permès recollir informació sismogràfica de més de 40 anys. Les dades mostren una inclinació de la vertical cap al NW del punt de mesura que s’interpreta com a colisió de la placa “Adria” contra la “Euroasiatica”


D’altres estacions subterrànies de menor magnitud es troben a Japó, Califòrnia i Bèlgica.


Si esteu interessats en aprofundir en el coneixement d’aquesta estaciò, aquí, trobareu informació de detall, tant de les instal•lacions de la Grotta Gigante, com de les mesures efectuades, i un interessant registre del recent terratremol de Sumatra del 12.09.2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.