divendres, 7 de juliol del 2017

Les cavitats de Requí (3). Rojals.

...segueix de l'apunt anterior...

Accés Superior
En la segona visita tot i equipant els pous inferiors, vam remuntar tot grimpant per l'exterior, a la dreta, assegurant-nos amb corda i alguna desviació per arribar de nou a la veritable paret del cingle. 

De fet, tot el que hem remuntat no deixa de ser l'apilament de grans panells, fragments del cingle, esllavissats que es mantenen recolzant-se en forma hemicònica, que és per on es desenvolupa aquesta cavitat tectònica intersticial.

Baixem per la primera boca superior localitzada que és situa prop de la vertical de la boca inferior. Després en Josu trobà una segona boca un parell de metres més amunt i uns deu de distància que considerem la cota 0m. i que incideix en el bell mig de la galeria superior.

Baixant el pou, ara de cota -2 s'obre un pou-escletxa de 31m de vertical. Als -11 de descens un pèndol ens situa a la galeria superior. Si continuem baixant 11m recuperant el pèndol i passant per un bloc encastat arribem a la capçalera del P9 de la galeria inferior. Gràcies al muntatge previ i les instal·lacions en doble corda, fem la travessa entre boques recuperant tot el material i sortint per la actual cota -22m.

La galeria superior està estructurada sobre la mateixa fractura i als 13 metres apareix la xemeneia de 12m que condueix a la boca superior. En total aquesta galeria té una longitud de 40 metres, i un recorregut lleugerament superior per algun pas doble i petites ramificacions. Finalitza per estretor de l'esquerda que al seu capdamunt per un petit forat apareix la llum exterior.

En el sostre i en alguns blocs es veuen estructures sedimentàries del tipus ripple-marks.


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.