dijous, 6 de juliol del 2017

Les cavitats de Requí (2). Rojals.

...segueix de l'apunt d'ahir...

Avenc de Requí 1 / Avenc superior del Mas de Requí.
Coordenades UTM ETRS89 31T 
X: 341123, Y: 4577193 Z: 883m

Accés Inferior
Remuntant el pedregam arribem a la boca inferior que s'obre al peu del rocam del cingle amb un aspecte d'esquerda amb sostre. A la dreta hi ha una gatonera que desemboca uns metres mes endavant en forma de cornisa sobre l'escletxa interior, i cap amunt s'albira una entrada de llum que deu de correspondre amb un accés superior. 
Baixem un primer pouet de 2m i tot seguit trobem uns spits de capçalera per següent pou de 9m..
Aterrem a la que denominem galeria inferior, un ample espai de secció triangular de 4m d'ample i una alçada de 8m, la paret esquerre vertical i amb empremtes del procés de lliscament i la dreta inclinada que s'afua tancant el sostre. 
Cap amunt la galeria després de remuntar un petit desnivell amb algunes derivacions es tanca per un apilament de blocs. En direcció descendent la "sala" es divideix en dos galeries paral·leles  i en part superposades que finalitzen per estretor i blocs encaixats per on arribem a la cota de -19m. des de la boca inicial o  inferior.

Per fer més entenedora l'estructura de la cavitat no hem dibuixat amb detall les grans acumulacions de blocs que constitueixen la planta de les galeries.
Topo parcial de l'alçat del tram inferior

Restes d'una bretxa del lliscament tectònic
Topo parcial de la planta i secció del tram superior



Fins aquí finalitzà la nostre primera visita. Calia escalar per localitzar un accés superior que en el primer intent no fou possible.

...continua en l'apunt de demà...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.