dimarts, 23 d’agost del 2016

Cova de la Moneda o de l'Àngel. (2)

...segueix de l'apunt d'ahir...


Topografia
Inserim les topografies conegudes, ambdues les considerem correctes tot i que en la més moderna es mostra un major detall i un dibuix més cuidat. A primera vista semblem molt diferents però cal adonar-se que les orientacions estan capgirades. 
 SIE 1966

ERE 1973
Un tret característic de la cavitat és la extraordinària presencia d’arrels que ennegreixen una bona part del recorregut, i l’element més destacat el constitueix sens dubte l’abundosa proliferació del recobriment d’espeleotemes.
Podem diferenciar la cavitat en tres segments, el primer en sentit de la progressió amb interessants senyals de dissolució al sostre i parets, el segon a partir d’el ressalt equipat amb una successió de sales i conductes molt concrecionats, i finalment el tercer on les dimensions es van reduir obligant a gatejar fins a resultar impenetrables.

Formes de dissolució

Les arrels


El ressalt equipat
Es tracta d'un desnivell d'uns quatre metres que ara està equipat amb uns graons de plàstic encaixats.
El descens/ascens es pot realitzar de múltiples formes en funció de la seguretat escollida. Els més habituats a les grimpades poden esquivar-lo flanquejant per l'esquerra on les concrecions i relleus permeten superar-lo en diagonal. Simplement es poden utilitzar els graons, i fins i tot, si addicionem una corda auxiliar ens poden assegurar.
...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.