dimarts, 21 de juny del 2016

Itinerari per l’Obac. Avenc de la Coma d'en Vila (2)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Avenc de la Coma d'en Vila
Tot i la relativa proximitat al camí, l'accés és tan embrossat que vam haver de donar-hi forces voltes fins que vam trobar aquest restes de carbonera. Aleshores ja teniem la certesa que calia escorcollar dins dels metres més propers.
Mesures Atmosfèriques
La quantitat d'oxigen disponible, segons veiem en el registrador, imposava una certa prudència, i alguns companys van aturar el seu descens a l'inici del segon fraccionament on l'aparell ja donava senyals d'alarma. La permanència d'uns 15 minuts en el fons de la cavitat significà per alguns mal de cap, i per a tots una respiració accelerada en ascendir la vertical. Contrasta el confinament de gasos empobrits en una cavitat d'amples proporcions, que probablement cal atribuir a l'existència d'un cert equilibri termomètric interior-exterior que no afavoria la circulació d'aire.
...segueix en l'apunt de demà...

1 comentari:

  1. Pot ser d'utilitat ventar la cavitat amb un ventall de fortuna, com pot ser un cartró, o un diari. En la ruda aconseguim passar del 17% al 20,9% d'oxigen.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.