dijous, 14 de gener del 2016

Grotte de la mine du Pouech d'Unjat. (Ariège)

Ja fa unes dècades que amb companys de la SIE vam fer una sèrie de visites a cavitats de l’Ariège. Avui una bona part de les més accessibles s’han condicionat per a la seva visita turística o tenen tancaments que son administrats per empreses o grups amb finalitat econòmica/proteccionista i una bona part ja no resulta possible explorar-les lliurement. Tot responent als companys que volien informació sobre alguna que encara no estigui dins dels circuits “comercials”, avui dedicarem aquest post a la mina-cova del Pouech d’Unjat.

S’accedeix per una galeria artificial originada per l’explotació de bauxites, ja fa molt temps en desús, que a uns 350 metres de la boca de mina desembocà accidentalment en una xarxa natural de notable complexitat que ara desenvolupa prop de 10 kilòmetres. Diversos nivells de galeries, petits pous, sales, riu subterrani, racons concrecionats, i també trams fangosos i llargs laminadors constitueixen un recorregut força variat, que lluny de les magnificències de la coves del Conflent, no era exempt d’interès per la seva morfologia. 



Extret de l'inventaire speleològic du Seronais (1981)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.