dimarts, 1 de setembre del 2015

Retalls de premsa Agost 2015

Sovint a l’estiu, i especialment al mes d’agost, on les redaccions treballen a mig gas, la premsa es nodreix de tot tipus de “noticies”, no sempre fruit d’una informació periodística contrastada, ni d’un interès veritablement rellevant,... però cal omplir les pàgines. Del recull d’aquest mes, accidents, expedicions, excavacions, etc.  n’he seleccionat dues de cavitats catalanes i de dos medis diferents, que confio que analitzades amb un mínim de rigor, també jutjareu com d’una importància força desigual.

Nova campanya d’excavacions a l’abric Romaní de Capellades.
El Punt Avui 3.08.2015 “Ciutats” pàgina.19. Crònica de Marta Membrives, Capellades.


Apunts anteriors a l'Espeleobloc:


La cueva interminable.
La Vanguardia del diumenge 30.08.2015 “Vivir en Verano” pàgina. 5. Crònica de Sara Sans, Tarragona.
"- El mar arribava en l'època romana a l'actual carrer de Sant Miquel.
- Aquesta línia de costa anava des del carrer Apodaca fins al carrer Jaume I.
- En les rodalies dels carrers Sant Magí i Santa Tecla, sota el Fortí Reial, s'han de conservar dos murs paralels de caràcter romà, que van servir de contenció de les aigües i per evitar la salinització dels aqüífers subterranis.
- Hi ha una similitud entre la galeria romana del Fortí Reial descrita en el llibre de Francesc Albiñana i Borràs, Tarragona Monumental, del 1849, i el plànol topogràfic realitzat pel grup SIET (Societat d'Investigació Espeleològica de Tarragona) de l'entrada principal, descoberta en el Solar núm. 32 del carrer Gasòmetre, el 16 de Novembre de 1996 per la constructora BENSO S.A.
- La Cova es troba entre els carrers Gasòmetre, Pons Icart, Mendez Nuñez, Rambla, Fortuny, Reding, Lleida i Plaça Ponent."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.