dilluns, 28 de setembre del 2015

Ponts naturals de Minerve

El nostre amic Josep Herrerias ens proposa una nova sortida i com sempre es un altre caramel.
Aquest cop es a la TSS, una cova tancada i que després de molt temps d’esperar.
Així es que amb els amics Enrique, Joaquima i Carmelo, enfilem camí cap a Mialet, un llarg viatge de 6 hores ien el que decidim fer parada a Minerve, per tal de visitar el bonic poble i els famosos ponts.

El poble està al departament del Hérault  just a la cunya que formen els rius Cesse, que es el que forma els ponts naturals i el Brian amb unes profundes gorgues.

El poble empedrat te una torre de l’antic castell i al davant de l’església un monument en memòria dels Catars condemnats a la foguera al 1210.

Anem fins a l’altre punta del poble fins a les muralles, on un camí ens baixa fins a una passarel·la  per on accedim al llit del riu.
Un dels ponts, el mes llarg s’ha format per sota el poble i es d’una amplada i llargada força considerable, l’altre mes curt està una mica mes endavant.
En aquesta època està totalment sec, no com al hivern i primavera que si que baixa aigua.
Ens hi endinsem mirant amb detall les parets i formacions que hi ha. La nostre sorpresa es quan al final ens trobem una gran explanada pleníssima de fites que la gent a anat construint, i on no podem resistir la temptació de deixar-hi la nostre.


Una passejada molt fàcil i agradable a l’abast de tothom.


Text: Montse Roca
Fotos: Juli Serrano

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.