divendres, 6 de febrer del 2015

Avencs de la Carbonera i de l'obaga de l'Illa (1)

avenc de la Carbonera
Continuem amb les visites a les cavitats conglomeratiques del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, tornant a l’avenc de la Carbonera i a l’avenc de l’Obaga de l’Illa que ja vam visitar el 2013.


Un dels objectius tradicionals d'aquestes activitats, la documentació fotogràfica, podria resultar repetitiu però com podreu constatar sempre s'aporta una nova mirada que creiem complementària del que ja vam publicar.

En aquest dijous 29.01.2015 tornem a ser un grup nombrós (15), i ens subdividim en dos equips permutant les cavitats visitades anteriorment: Ricard Alsina, Benjamí Grañena, José Hidalgo i Jaume Julià és van quedar a l’Illa, i el demès vam continuar fins la Carbonera; Dolors Boter, Manuel Cano, Ferriol Canyelles, Núria Cleries, Teresa Hernàndez, David Magdalena, Miquel Nebot, Jordi Perera, Toni Robert, Antoni Torra, i “Víctor”. 

Pocs dies abans uns amics espeleòlegs van publicar el track d’accés a les cavitats suggerint un nou accés més embrossat, però més directe a l’avenc de l’Illa, els hi vam fer cas i efectivament és un itinerari força recomanable.
http://grupespeleo15abril.blogspot.com.es/2015/01/topo-i-tracks-avenc-de-la-carbonera.html



Aviat deixem la pista i continuem per la torrentera fins una sendera que s'enfila a l'esquerra.
Avenc de l'obaga de l'Illa

El grupet de la Carbonera, deixem els companys, i continuem camí amunt recuperant la pista carenera de l'Illa.
 Ara anem seguint un GR ben assenyalat amb marques vermelles i verdes.
Prenem la desviació a la dreta, senyalada per un munt de pedres sota un bonic pi, que ràpidament ens condueix fins l'avenc de la Carbonera.
Mesures atmòsferiques
Mesures al fons de l'avenc de la Carbonera
O2= 18,4
ºC= 14,2
HR= 96%

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.