dimarts, 2 de setembre del 2014

Revisitant l'avenc del Daví (2)

...continua de l'apunt d'ahir...

En síntesi l’avenc del Daví, el podem considerar com una sala de 50m de longitud, uns 9 d’amplada i una alçada màxima de 45m. a la que s’accedeix per dues boques gairebé contigües, la més vertical és un pou de poc més de 40m i l’altre que s’inicia per una rampa, poc a poc, es va verticalitzant amb diversos pouets, el darrer de 13m. 

En un lateral de la sala una galeria força concrecionada finalitza en una bassa d’aigua. La continuació cap a l’est, per una esquerda, desgrimpable pels més entusiastes, ens condueix a un conjunt de gatoneres i saletes inferiors on habita una colònia de ratpenats. El conjunt de la cavitat presenta un recorregut de 250m i una fondària màxima de -65m.

L'accés per la rampa-pou
Inicialment preveiem utilitzar les dues vies d’accés, però arribats a la boca vam constatar que uns pels altres, havíem deixat les plaques d’ancoratge en els vehicles al coll d’Estenalles... només teníem una placa... més una segona que hi era permanent, això ens obligà a unes instal·lacions que tot amb un suficient nivell de seguretat eren manifestament millorables.  

La sala i les seves extensions
...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.