dijous, 24 de juliol del 2014

Revisitant la Bora Fosca (1)


En aquesta sortida a la Bora Fosca varen ser catorze companys, i companyes de l'Espeleodijous....Ricard Alsina, Dolors Boter, Maria Cantons, Pere Cantons, Pere Castells, José Hidalgo, Jaume Julià, Lluïsa Mengual, Miquel Nebot, Josep Pastor, Martí Pastor, Jordi Perera, Toni Robert, Josu Riezu, i Manel Vizuete. i cal destacar que  vàrem gaudir de la companyia del nou jovent, acompanyats dels seus pares: la Maria i el més petit de tots el Martí que tal vegada constitueixin un benvingut relleu generacional.

Ens trobàrem tots a l’ Hostal Quatre Carreteres (Tona) per poder fer el pertinent àpat i reagrupar-se en els vehicles si calia.

Accés
Tot seguit en dirigim a Tavertet  i d’ aquí a casa d’ en “Subi” a recollir la clau que tanca la reixa de la Bora Fosca, desprès d’ això amb els cotxes seguint la pista ens dirigim fins poc desprès de  l’ ermita de Sant Miquel de Sorerols, d’ aquest punt ja ens toca caminar.
Mitjançant unes marques vermelles, que anem seguin, arribem a la cavitat en qüestió de 25 minuts.

Com sempre s’ organitzen els grups de manera aleatòria.
En Ricard vol fer la travessa des de la Bora del Medalló , però la recerca d’ aquesta cavitat resulta infructuosa i finalment decideix unir-se al grup que ja es dins de la cavitat.
Un “equip de punta” avança fins el ressalt que els permet accedir a les galeries superiors de la cavitat.

La resta davalla el petit pouet per seguir per les galeries inferiors fins la sala de les Lloses o Enllosada, a on finalment ens trobem tot el grup.

De la boca de la Bora Fosca al pou de 6m.

El bateig "espeleològic" d'en Martí Pastor

Pere Cantons

... segueix en l'apunt de demà...

1 comentari:

  1. Benvinguda a la Maria i al petit Martí, veient com s'interessa per la topo, ja apunta bones maneres.
    Juli i Montse

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.