dimarts, 1 de juliol del 2014

Avenc de l’Ullera (Olesa de Bonesvalls)

...segueix de l’apunt d’ahir...

Continuant amb la visita d’espeleodijous ens vam dirigir cap el proper avenc de l’Ullera (-19m) una més de les cavitats del Fondo del Lladoner.

El mestre Joaquim Montoriol publicà el 1968 en la revista Geo i Bio Karst 18, un estudi del sector que analitza morfogenèticament les cavitats atribuint-les una gènesi d’erosió-corrosió inversa i situant el seu desenvolupament en relació als cicles erosius generals del massís.

Articles anteriors en aquest bloc:

4 comentaris:

  1. En l'estudi aquest surt un tal avenc del pont. Algú en sap alguna cosa?

    ResponElimina
  2. Segons consta a la bibliografia, la cavitat també és coneguda com avenc d'en Parellada, dels Ossos i de les Cometes i va desaparèixer per la construcció d'una pista.
    Al treball també es cita (amb topografia), l'avencó de l'Arcada, del que no tinc cap més notícia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En realitat va desaparèixer en fer la variant de la nova carretera que passa pel coll de l'Ordal. Si es va caminant per la carretera pel costat dret en direcció a Vilafranca del Penedès, es pot veure part de la depressió on estava la cavitat, el que no va destruir la construcció de la carretera ho van acabar de reomplir amb ciment.
      Francesc Rubinat

      Elimina
    2. Sobre l'avencó de l'Arcada, sempre he pensat que es tracta d'un petit forat que es troba a l'esquerra de l'avenc dels Topògrafs i per sobre de l'Arcada Gran o Font i Sagué.
      Francesc Rubinat

      Elimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.