Ens agrada molt anar a Àger. Es una zona on sembla que les activitats que s’hi desenvolupen agafen un caire mes transcendent. Sembla que el temps transcorre pausadament, igual que el vol de les ales delta i els parapents.
Al tindre uns avencs tant importants com la
grallera del Corralot i la del Boixaguer, els altres que hi ha, queden injustament
en un segon terme, per tant, dediquem un cap de setmana, (10 i 11 de maig) als tres avencs:
- El Graller del Clot del Pou
- La Grallera de Picon Bernat
- L'Avenc del Cingle de Roca Alta
El Picon
i la Roca Alta ens han deixat molt bones sensacions, son avencs amb grans
boques, pous amples. El del Picon, és aeri,
nius amb gralles, restes d’ossos de bestiar i racons molt fotogènics.
Com a nota negativa, trobem unes
instal.lacions una mica deficients i manca de reinstal.lacions als pous. Cal
preveure portar algun protector de corda.
1.- Graller del Clot del Pou
ED50 X
315701 Y 4657639
SNM 1493
Agafem la pista que va a Sant Alís i just aparquem al costat de la tanca de fusta on surt un camí que descendeix fins a una zona plana, el Pla del Coll, llavors trenquem a la dreta seguin el curs de la riera i a uns 300 m. trobem la cavitat. En total hem caminat uns 30 minuts, per sort tot en baixada.
És una boca de 8x2 amb un
parell spits, que ens porta a un primer
pou de 17 m.. i a un costat, hi ha un
altre pou petit de -7 m..
Trobem moltes restes
d’ossos de cabres, ovelles, gralles… i moltíssimes mosques, però d’una espècie estranya
ja que quan ens acostem no fan cap moviment per marxar.
En quant a formacions,
hi ha uns regalims d’aigua i unes colades on han aprofitat les gralles per
fer-hi els nius, i donat que la boca es força ample i la cota és de 17 m. hi ha
moltes restes vegetals.
Juli Serrano i Montse Roca
... segueix en l'apunt de demà...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.