dilluns, 4 de novembre del 2013

Avenc de la Plomada (1)

La dita popular assegura que al pot petit hi ha la bona confitura, i en aquest cas és compleix abastament, una cavitat menuda: l’avenc de la Plomada de l’Ordal (municipi de Cervelló) que amb 12m de desnivell i 72m de recorregut, presenta un reguitzell d’interessos pels encuriosits per quelcom més que l’exploració, dels que us farem un tast en aquest article i el de demà.

En la nostra visita del 31.10.2013 vam participar dotze amics del grup dels dijous: Dolors Boter, Emili Bifet, Jaume Julià, Jordi Comas, Jordi Perera, José Hidalgo, Josep Pastor, Josep Vizuete, Miquel Nebot, Teresa Hernàndez,  Toni Robert, i “Víctor”.
Situació lleugerament corregida per una posterior visita d'en Jordi Perera: ED50 X407185 Y4583240

Detalls faunístics
Caldria afegir els pseudoescorpins, especialment el fugisser Troglobisium racovitzai, que serà un altre bon motiu per tornar-hi.

De la fauna vertebrada, de moment, no estem en disposició de dir-vos gaire cosa més, és cert que dispersos per diversos punt trobem restes de aglans buits, aquestes closques rossegades en forma de didal, i sorprenentment en un racó un xic enlairat, vam trobar una agrupació intencionada, com si fos un reservori.
Tot cercant el rosegador responsable, va apareixer mig enterrat els crani del que sembla un esquirol. 

 ...seguirà en el post de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.