dissabte, 19 d’octubre del 2013

L’anàlisi dels “macarrons” com datador paleoclimàtic.

Tot sovint trobem articles amb datacions del clima en funció l’anàlisi isotòpic dels espeleotemes. Conegut el mecanisme originador de les concrecions en funció de les infiltracions, dissolució i dipòsit dels carbonats, on les seqüencies temporals hivern / estiu mostren uns ritmes datables, que estan possibilitant un disseny acurat de les variacions climàtiques holocenes. 
Avui ens plau presentar-vos un d’aquest treballs centrat en les estalactites “mes simples” els anomenats “macarrons” o fistuloses, on els autors aconsegueixen identificar el creixement anual, tot proposant una metodologia per tal d’esbrinar les variacions en un àmbit dels 100-1.000 anys més recents.

L'article:
Paul, Bence; Russell Drysdale; Helen Green; Jon Woodhead; John Hellstrom; and Rolan Eberhard. 2013. A model for the formation of layered soda-straw stalactites. International Journal of Speleology, 42: 155-160. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.