dimecres, 4 de setembre de 2013

Els Bufadors de Beví (2)

...segueix del post d’ahir...

El Bufador número 8
En el canyò dels bufadors, els autors del treball reproduït en post precedent, situen gairebé 30 cavitats. Nosaltres vam anar “sortejant” esquerdes fins localitzar la boca 4 del bufador núm. 8.
“...el seus 52m de fondària i els quasi 400m de recorregut (més de mig quilòmetre si li sumen el recorregut del bufador 3) és la més important de tot el conjunt.”
La nostra visita fou parcial, primerament vam visitar a l'E el sector més gran, que podriem denominar l’ample via dels pous, on en mig del impressionant amuntegament de blocs no vam saber trobar la darrera vertical. Després des de la boca en sentit W seguint un conducte de petits passos, via de les estretors, anàrem fins la boca 1 on el Truji aconseguí sortir gràcies a una grimpada costeruda.
Via dels pous
Via de les estretors
Detalls de la fracturació

A l’equip d’aquest dijous 29.08.2013 érem 10 participants: Dolors, Jaume., Jordi P., Jordi T., José H., Ricard, Toni R., Toni T., Úrsula, i “Víctor”. 

1 comentari:

  1. Crec que existeix una clasificació d'aquests tipus de cavitats tectoniques. Que en sabeu?
    Gracies.

    Joan Serra

    ResponSuprimeix

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.