divendres, 14 de juny del 2013

Les Casetes del Bofí

L’accés les Casetes del Bofí (Sant Llorenç Savall) dins del massís conglomeràtic de Sant Llorenç del Munt i de l'Obac, via font Flavia cap el sector de la Morella del Daví, resta força dissimulat per l’atapeïda vegetació, tot i que hi ha una sendera que hi mena. 
L’entrada constituïda per una gran balma, amb un alt tancament artificial de pedra seca, forma un esplèndid aixopluc, una mena de “caseta”, que en algun moment s’utilitza per pastors o excursionistes que han deixat algunes peces de “mobiliari” i estris de cuina.
Un element destacable d’aquesta ocupació temporal, és l’aprofitament d’un goteig interior, on un bidó escapçat amb filtre, aixeta i una sortida de desguàs, permet abastar-se d’aigua i fins i tot rentar la vaixella.

Després del vestíbul, la galeria, antiga conducció que segons O. Andrés correspon a l’exutori de l'avenc del Daví, segueix durant uns 50 metres, amb un recorregut còmode fins el laminador final. 

ANDRÉS, O. (1972).- "La génesis y evolución de dos cavidades  subterráneas de la cabecera del torrent del Dalmau: El 'avenc del Daví'  y la cueva  'Les Casetes del Bufí' (Macizo de Sant Llorenç del Munt, Barcelona)" Com 1er Cong. Nac. Espel. pp. 11-1


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.