dijous, 13 de juny del 2013

L'avenc de la Canal de la Revella

Aquesta menuda però interessant cavitat del terme municipal de Sant Llorenç Savall dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac, presenta actualment un desnivell de +/-18m i un recorregut total de 65m segons la topografia realitzada pels companys del SIS de C.E. Terrassa el 1976 (publicada a la fitxa corresponent de l’Espeleoíndex).  En Juli i “Víctor” la visitarem el dijous 06.06.2013.

Per accedir-hi, cal localitzar, entre els nombrosos senders de la zona propera a la Morella, el camí que ressegueix la canal de la Revella. La cavitat és troba en el costat del camí, en un antic replà de carbonera, just a la dreta hidrogràfica de la canal.    
Un primer pou força terrós de 7m de desnivell ens condueix a una galeria diaclasada descendent que presenta dues estretors.

La segona, superada sense massa dificultat pel Juli, és força reduïda i no gaire apta per a tothom, de fet nosaltres amb l’ajut d’un palet del conglomerat vam haver de polir uns sortints, tot i així durant uns dies vaig aconseguir mantenir viu el seu record gràcies a les diverses erosions que hem vaig endur en pit i esquena. De baixada la força de la gravetat ajuda, però de pujada cal encaixar-se de valent ja que és difícil trobar recolzament per impulsar-se amb els peus.
A partir d’aquest punt la cavitat va remuntant, també amb alguna lleugera estretor, que permet enfilar-se fins 2 metres per sobre del nivell de la boca. En tot aquest tram de grimpada el revestiment estalagmític és força present i ens ofereix racons de notable bellesa. 

Identificació de fauna
Recolecció de troglocharinus
Llimac
Gripau comú Bufo bufo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.