dimarts, 2 d’abril del 2013

Els catàlegs del Pla d’Ardenya (Vallirana)

Responen a la petició del lector que signa com “Miguel” i comptant amb l’acceptació de l’autor, inserim avui els dos volums del Catàleg Espeleològic del Pla d’Ardenya de l’amic Jordi Lloret, en format Scribd.

Cal advertir que el temps transcorregut des de la seva edició, i la continuada tasca d’extracció de les pedreres, no tant sols han transformat el paisatge sinó que han destruït una part d’aquest patrimoni subterrani i ens temem que els imperatius econòmics continuïn prevalent per sobre de la conservació del medi natural.



L’amic Paco Miret en el seu bloc de Bibliografia Espeleologica fa una acurada recensió dels catàlegs del sector de consulta molt recomanable: 

També ús resultarà útil veure el Catàleg Espeleològic del Massís de l’Ordal d’en Francesc Rubinat, que és més modern i presenta informació més actualitzada, i el trobareu en aquest enllaç a l’Espeleobloc.

1 comentari:

  1. Hola!! Llegint el catàleg, parla de les mines de campderròs, encara existeixen? Són aquestes les mines que van fer aturar les obres de la B-24? Estic encuriosit. Gràcies!!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.