dimarts, 9 d’abril del 2013

De passeig per l'Ordal (2)

... segueix del post d'ahir...

La mina de les Rovires
Com que encara teníem temps sobrer, aquesta matinal del dijous 4 de d’abril (veieu el post publicat 08-04.2013), al Jaume se li va ocórrer que podríem apropar-nos a la cova dels Xampinyons de Cervelló. Però resulta que recorda només vagament el seu emplaçament i evidentment queda fora de l’únic mapa que portem: el del Garraf. Però en aquests temps, encara que estiguis al mig de la muntanya, si hi ha cobertura de mòbils i disposes d’un “telèfon intel·ligent”, pots accedir a la xarxa d’internet...i en efecte, aleshores i gràcies a la bona feina dels companys de l’Espeleoíndex, consultem la fitxa d’aquesta cavitat, les indicacions sobre la seva situació i coordenades, que ens condueixen fàcilment a la seva localització.

La cova dels Xampinyons
Dins la trinxera d'accés a la cova hi ha aquest forat incipient
Aquesta cavitat de nom evocador, que ens orienta sobre la seva darrera funció: el cultiu de bolets. Probablement per aconseguir una superfície adequada és pel que va ésser eixamplada i remoguda artificialment.
Es clar que a part de la seva funció d'explotació micològica, ha estat vandalitzada i les concrecions trencades a consciencia. No hi resta res sencer, tret de les que tinguin una mida molt petita.

1 comentari:

  1. Aquesta cavitat, abans de fer-se servir per al conreu de xampinyons era una antiga explotació de sal de llop, com les cavitats veïnes de Coll Verdaguer i Pla de les Comes.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.