divendres, 8 de febrer del 2013

Orígens, exposició de l’evolució humana


Encara que les noves troballes moltes vegades posen en dubte certs aspectes de l’evolució humana, les investigacions científiques han anat desvetllant el misteri dels nostres orígens. L'evolució humana apareix com a un procés llarg i complex. De la relativament senzilla evolució lineal amb set protagonistes, s'ha passat a un arbre genealògic amb més de quinze espècies i moltes branques sense descendència.
En els propers dies repassarem alguna d’aquestes hipòtesis.

El que sí que sembla cert és que el procés d’hominització i humanització que va viure la Terra va començar fa més de 4 milions d’anys. El bipedisme, la fabricació de les eines, el domini del foc, l’autoconsciència i el coneixement abstracte són cinc factors transcendentals que van canviar el curs de l’evolució humana.

Avui ens centrarem en l’exposició Orígens. Cinc fites en l’evolució humana, que fou una exposició itinerant organitzada per l'Obra Social de “la Caixa” amb la col·laboració de diversos ajuntaments i entitats locals, tot reconstruint diferents etapes de l’evolució; les formes de vida dels diferents homínids de fa 10 milions d’anys, quan el Dryopithecus poblava les selves humides d’Europa, o de fa 35.000 anys, quan l’Homo sapiens feia les pintures rupestres a les coves. L’exposició combina el rigor científic amb una voluntat divulgativa: escenografies de mida natural, reproduccions realistes d’individus de les diferents espècies, són alguns dels elements museogràfics que constitueixen la mostra.

La mostra, ha estat comissariada per Lluís Batista sota la supervisió d’Eudald Carbonell (codirector de les investigacions al jaciment d’Atapuerca, Burgos).

Vídeo de l'exposició a Figueres



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.