dimecres, 27 de febrer del 2013

Els avencs de la Miloquera (2)

...continua del post del 26.02.2013...

Després de voltar inspeccionant les esquerdes que semblaven més interessants vam decidir de davallar la que ara identifiquem con a Miloquera Petita, que tenia un parell d’ancoratges (spits) antics i rovellats, que només permetien enroscar-hi dos o tres voltes. A la planta del P22 seguien uns ressalts que poc a poc resultaven de penosa progressió.

Mentre uns ens entreteniem en aquest primer accés, els companys de superficie van localitzar l’avenc del Cireret (o Sireret ) i poc temps més tard es localitzà l’accés per l’avenc del Ossos, de manera “natural” va ser possible fer-hi la travessada tant en sentit Cireret-Ossos com al contrari.


 Tot seguit trobareu una selecció d’imatges seguint l’itinerari d’entrada pel Cireret i sortint pels Ossos. (P6, P7, P5 i remuntant el P34).
Cadàver de ratpenat
Una aranya meta burnetti
Placa en record d'un company
Restes de material ceràmic
Els recobriments parietals mostren senyals de diverses etapes de concrecionament/sedimentació/corrosió

El procés de descompressió
Tal com passa amb el terra d’aquestes escletxes, que està reomplert de blocs i esbaldregalls de diverses mides, l’obertura d’aquestes fractures, sovint provoca esllavissaments de blocs fins i tot veritables panys de paret que en alguns casos pel seu volum resten encaixats a diverses alçades. També us mostrem un enorme tascó entre dues parets, i diverses làmines de roca que s’estan esqueixant, separant-se de la paret “mare”. Tot això son mostres d’un procés, molt lent a escala humana, però continuat en el temps, que poden representar, a la llarga, uns importants canvis morfològics.


La sortida per l'avenc del Ossos (P34)
Canvi de coloració, probablement degut, a la infiltració directa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.