dissabte, 8 de desembre del 2012

Els “xampinyons” de Santa Catalina


Des del 2002 el projecte Bellamar a reagrupat espeleòlegs cubans i internacionals que han creat produccions multimèdia 3D d’alta qualitat. Ara ha arribat el temps d’associar-hi un projecte científic. S’ha constituït un equip per estudiar la gènesi dels famosos “xampinyons” de la Cueva Grande de Santa Catalina.

Sis investigadors: Esteban Grau (La Salle 3D – Fundacion A. N. Jiménez - Sociedad Espeleologica de Cuba), Stefano Torriani, Tomaso Bontognali (ETH Zurich –Societé Suisse de Spéléologie), Jo De Waele, Ilenia D'Angeli (Uniersité devBologna – Societé Speleologique Italienne) et Nicola Tisato (ETH Zurich – La Salle 3D – Societé Suisse de Spéléologie) aniran a estudiar les coves de Matanzas entre el 12 i el 22 de desembre del 2012. L’objectiu de l’expedició serà trobar una explicació sobre la formació dels cèlebres “bolets” de Santa Catalina i eventualment posar de relleu una activitat biològica.

Paral·lelament els científics intentaran d'avançar en el coneixement de la gènesi de les coves del sector tot relacionant-ho amb el recent aixecament tectònic del territori. Finalitzada la investigació serà objecte d’una tesi a la Universitat de Bologna.

Video presentació del projecte Bellamar 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.