dissabte, 24 de novembre del 2012

Grotte des Chamois

Un equip d'espeleòlegs obstinats (sens dubte un pleonasme parlant d'espeleòlegs) continuen l'exploració d’una cavitat coneguda des de principis del segle passat: la cova Chamois que s’obre per damunt de la surgència de Coulomp als Alps-de-Haute-Provença.
Multitud obstacles (sifons, escalada, argila, laminadors) i les tres hores d’aproximació, exigia una gran dosi d'esforç i la més gran motivació.
L'estiu del 2007, una logística més important els permeté buidar els tres sifons de la zona d’entrada. La porta de la xarxa subterrània és finalment oberta i l'alegria de l’exploració fa oblidar les dificultats. 
Gràcies als materials utilitzats (grups electrògens, equipaments de bombeig, etc.) i a uns espeleo-bussejadors vinguts de deu nacions diferents, darrera d’aquests sifons ja es porten explorats 11 quilòmetres de galeries i han descobert un dels rius subterranis més extraordinaris de França.

Dos vídeos




Diaporames dels darrers camps internacionals de la Chamois (2011 i 2012)



La història de la cova Chamois, tot just és només al començament!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.