dimecres, 27 de juny del 2012

La Cueva de los Tayos


Si alguna cavitat es el paradigma de les mes increïbles i al·lucinants  fantasies i superticions, és sens dubte aquesta cavitat equatoriana. Galeries interminables, civilitzacions desconegudes, tresors inabastables, llegendes de gegants, presències de intraterrestres.... llegendes sense fi que han propiciat nombrosos relats, llibres, reportatges televisius, etc  d’una qualitat deplorable que fins i tot el qualificatiu d’absurda paraciéncia queda curta.

La darrera mostra d’aquests reportatges impresentables, correspon al programa Cuarto Milenio, en la seva temporada 7, emissió 276 que només amb el seu subtitol, ho diu tot: “Encuentros con humanoides” que hem resisteix’ho a reproduir.



Evidentment, aquests amants del misteri i de les conjures extraterrestres ignoren el treball seriós realitzat el 1976 per l’Expedición Los Teyos que feren una topografia detallada , grau 4c del BCRA, amb una longitud total de 4.600m i 201m de desnivell amb tres boques accés, publicant-la al Red Rose Cave and Pothole Clun Journal, nº7, juliol 1977



Es clar que no trobaren res de misteriós, ni cap tresor...excepte aquest interessant fenomen càrstic natural que conté la que van batejar com a Sala Stanley de 240x90 per 25 d’alçada i un notable riu subterrani que finalitza en un sifó als -200 que probablement desguassa al proper i selvàtic Rio Coangos.




Tot i la seva fantastica interpretació us presento dividida en tres fragment la producció “documental” de la TV Equatoriana que dona una visió esoterica de tot el que envolta aquesta cavitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.