dimecres, 2 de maig del 2012

Perdut sota terra 35 dies.


En situacions límits el cos humà pot manifestar aptituds físiques i psíquiques extraordinàries. La productora Discovery Channel ha editat en DVD uns documentals (El cos humà. Forçant els límits)  que ens mostren els casos de persones que han excedit els límits habituals dels sentits aconseguint unes proeses considerades sobrehumanes.


Inserim en aquest post un dels capítols d’aquesta sèrie que ha estat recentment emès per televisió : El poder del cervell (en cinc segments).

Entre altres casos, dramatitza el cas d’un home que va passar 35 dies sense menjar perdut en una cavitat laberíntica al sud-oest de França. 



El documental fa unes exagerades adaptacions: en realitat Jean-Luc Josuat no accedí davallant un pou, sinó caminant a l’interior d’una galeries que havien aixoplugat unes estances per al cultiu de xampinyons a la localitat de Madiran.

Estava en un procés depressiu i cercà un lloc solitari. Però quan decidí sortir s’extravià i va tenir que sobreviure amb la dotació insuficient de llum i menjar que havia dut. Fou retrobat després de 34 dies gràcies a la localització del seu vehicle que havia estacional a la mateixa boca de la galeria d’entrada.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.