dijous, 31 de maig del 2012

Cuberes, presentacions del 2003

Amb aquest post dono una primera resposta als amables lectors d’aquest bloc que demanen informació puntual sobre la Cova Cuberes
Cal admetre que per la seva importància encara tenim pendent dedicar-li una monografia adequada; mentre tant, recomanem consultar els múltiples i detallats articles que es van publicar periòdicament a la revista EspeleoSie, i especialment la fàcilment consultable fitxa-síntesi a l’EspeloÍndex i en castellà a la revista Subterránea núm. 5.
Després de molts anys d’exploracions sistemàtiques durant les dècades dels 70, 80 i 90 el grup de la SIE protagonista de tantes descobertes (Cantons, Sicilia –el nen- Víctor i també Manel, Mora, Josep, i tants d’altres ) hem anat posant anys i deixant de banda les incursions cada cop mes exigents a les parts mes allunyades de la cavitat on encara hi ha possibilitats de progressar.
Per sort els darrers anys hem trobat relleu en els companys osonencs del grup (Subi, Colomo, Codina) que estan afrontant alguna de les escalades pendents.
Les dimensions topografiades de la cavitat fins el moment son: 13.513m de recorregut i 328m de desnivell (-12 i +316 )
Tant sols per aquestes dimensions es tracta d’un fenomen de primera importància pel nostre país, al que cal afegir que forma part d’un interessant sistema hidrogeològic del singular carst conglomeratic de la Serra de Lleràs.
Podeu consultar en aquest mateix bloc:

Trobareu a continuació, unes petites i antigues presentacions, tipus carrusel d’imatges de dues activitats de l’any 2003.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.